Sausas ar natūralus ėdalas? Natūralus!
-
Pirkdami maisto produktus sau vis daugiau laiko praleidžiame analizuodami jų sudėtį ant pakuočių, taip ieškodami kuo natūralesnių produktų ir bandydami išvengti neaiškių konservantų, priedų ir kitų „E“.
Tad kodėl rinkdamiesi kuo šersime savo augintinį einame lengviausiu keliu - pasirenkame sausą ėdalą? Juk ilgas ir sveikas gyvenimas prasideda nuo mitybos, o posakis „Esi tai, ką valgai“ tinka ne tik mums, bet ir mūsų keturkojams bičiuliams!
Ar mėsa sauso ėdalo granulėje yra mėsa?
Dažna sauso ėdalo pakuotė mus pasitinka fraze „Pagaminta iš X gramų šviežios ir ekologiškos mėsos“, o greta frazės - nuostabiai atrodantys ingredientai, tačiau viduje esančios granulės yra vienodos (visagaliai dažikliai) ir visai nepanašios į „šviežią ir ekologišką mėsą“. Kita vertus, kaip galime patikrinti, kiek „laisvai lakstančių, grūdais minatančių vištų“ ar „žole mintančių ėriukų“ mėsos yra toje niekuo neišsiskiriančioje granulėje? Galiausiai, kodėl turime rinktis tai, kas neva pagaminta iš šviežių ir natūralių produktų, jeigu galime rinktis tiesiog šviežius ir natūralius produktus - BARF mitybą?Grįžkime prie frazės ant pakuotės. Kas gi yra ta šviežia ir ekologiška mėsa, panaudota „kepant“ sauso ėdalo granules? Tai nebūtinai ant pakuotės esanti sultinga vištienos krūtinėlė ar angus jautienos išpjova. Plunksnos, kraujas, ragai, kanopos taip pat yra mėsa, įeinanti į tą „šviežios ir ekologiškos mėsos“ procentą sauso ėdalo sudėtyje.
Kodėl turėtume „kepti“ ėdalą žaliaėdžiams?
Žmogus yra vienintelė gyva būtybė, termiškai apdorojanti savo maistą. Tad kodėl mes turime keisti augintinių biologinius įpročius ir siūlyti jiems „keptą“ ėdalą? Sauso ėdalo granulės apdorojamos net 150 laipsnių temperatūroje, taip sumažinant ingredientų maistinę vertę. Aukšta temperatūra sunaikina dalį maistinių medžiagų, fermentų ir antioksidantų, kuriuos mėginama kompensuoti pridėtais sintetiniais vitaminais. Toks termiškas apdorojimas skatina kancerogenų, sukeliančių vėžines ląsteles, atsiradimą, ir nuo to neapsaugoja net ant pakuotės švytintas „Premium“ ar „Super premium“. Beje, šios dvi sauso ėdalo kategorijos neturi konkrečių reguliavimo kriterijų - jei „Premium“ klasės benzinas turi itin aukštą oktaninį skaičių, tai „Premium“ klasės sausas ėdalas nebūtinai turės itin didelį procentą natūralių ingredientų.Dar kartą grįžkime prie pakuotės: „Pagaminta iš X gramų šviežios ir ekologiškos mėsos“. O kiek gramų mėsos lieka ją apdorojus itin aukštoje temperatūroje?
Dažnai girdime „Mano šuo alergiškas vištienai“. Pabandžius šerti natūralios mėsos ėdalu su vištiena paaiškėja, jog šuo visgi alergiškas ne vištienai, o sausam ėdalui su vištiena. Alergijas ir netoleravimą lemia beverčiai užpildai, kurių gausu sausame ėdale. Tai kukurūzai, kviečiai, soja ir kiti didelį cukraus ir krakmolo kiekį turintys produktai, dažnai tampantys ne tik alergijų, bet ir nutukimo bei cukrinio diabeto priežastimi.
Jūsų augintinio sveikata prasideda jo dubenėlyje!
Gamindami natūralų ir šviežią „Top Dog Bistro“ ėdalą atsakingai renkamės tiekėjus ir produktus, tinkamus ir žmonių mitybai. Kodėl? Nes esame įsitikinę, jog tikras ėdalas turi būti ne ant pakuočių, o jūsų augintinių dubenėliuose.„Top Dog Bistro“ natūralios mėsos ėdale gausu termiškai neapdorotų liesų baltymų, sveikų riebalų ir augalinių skaidulų. BARF principu šeriami augintiniai pasižymi geresniu virškinimu, nes jų virškinimo sistemoje gausu natūralių fermentų, kuriuos „nužudo“ perdirbti produktai. Natūralios maisto medžiagos yra lengviau pasisavinamos ir virškinamos. Mažiau apdirbtų medžiagų, mažiau beverčio užpildo - vadinasi, daugiau pasisavintų medžiagų ir mažiau „krūvelių“ ant išpuoselėtos pievelės.
Tokia mityba padeda išlaikyti antioksidantus, kovojančius su uždegimais, ir užtikrina stiprią rūgštinę terpę skrandyje, užkertančią kelią kenksmingoms bakterijoms. Termiškai apdorotas sausas ėdalas naikina antioksidantus ir kuria šarmingą žarnyną - tobulą terpę daugintis bakterijoms.
Ir dar svarbu tai, jog užšaldant natūralios mėsos ėdalą yra išsaugomos visos maistinės medžiagos, jis visada yra šviežias.